1.DESCRIERE

Asociația Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Ialomița, membră a Asociatiei Producătorilor de Porumb din România(APPR), este o organizație nonguvernamentală, ce reunește prin libera adeziune fermieri care oferă contribuția lor materială, cunoștințele și activitatea  lor proprie în folosul Asociației.

Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice(ACCPT) Ialomiţa este înființată în anul 2001, în judeţul Ialomiţa.

În data de 18 octombrie 2001, au fost puse bazele Asociației la inițiativa celor mai cunoscuți fermieri din județul Ialomița: Sitaru Nicolae, Drăgulin Marian, Munteanu Dumitru Florin, Popa Dan Alexandru și Iorga Maria.

Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice județul Ialomița reuneşte 250 fermieri, care exploatează 105 000 ha, atât din zona judeţului Ialomiţa, cât şi din judeţele limitrofe: Călăraşi, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov şi Constanţa.

Unul dintre obiectivele Asociației este acela de a informa autoritățile publice despre problemele cu care se confruntă fermierii şi de a le găsi acestora soluții viabile și în favoarea lor.

De asemenea Asociația intermediază relațiile dintre instituțiile statului (APIA, AFIR, Ministerul Agriculturii) și fermieri, prin organizarea de întâlniri periodice cu reprezentanții acestor instituții.Totodată, în cadrul asociației se organizează întâlniri tematice unde membrii Asociației au ocazia să dezbată idei, să-și exprime viziunea despre domeniul agricol precum și să facă un schimb de experiență benefic.

De-a lungul timpului, Asociația şi-a îndeplinit obiectivele pentru care a fost creată, fiind un ajutor pentru fermierii care se confruntă an de an cu costuri de producție tot mai ridicate.

Datorită unei bune comunicări și a unității dintre fermieri, aceștia obțin de la an la an, producții tot mai bune la costuri optime prin licitatiile organizate, acestea fiind principalul avantaj al Asociației.

Toate aceste realizări și colectivul unit fac din ACCPT Ialomița o asociație activă, în continuă dezvoltare, unde fermierii găsesc soluții pentru problemele specifice domeniului agricol.

2.SCOP

Scopul Asociației  Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice (ACCPT) Ialomița constă în promovarea unei politici unitare de exploatare agricolă, sprijin pentru fermieri în acțiuni, în vederea dezvoltării capacității de exploatare și producție agricolă la nivel județean, în interesul comun al tuturor membrilor Asociației.

Totodată, apără unitar, solidar și egal interesele legitime economice, comerciale , juridice și strategice ale membrilor săi, care sunt legate de calitatea de producători de cereale și plante tehnice, în raport cu furnizorii de materiale, piese, carburanți, semințe, substanțe chimice, servicii, asistență tehnică și de specialitate, necesare activității de realizare a produselor în raport cu achizitorii de produse și prestatorii de servicii.

            Avantajele înscrierii în Asociație :

 • Salvezi timp și bani.
 • Discount-uri avantajoase la achiziția inputurilor și posibilități flexibile de plată.
 • Obții cele mai bune prețuri pentru achiziții și vânzarea cerealelor.
 • Ai siguranța calității produselor achiziționate.
 • Ai informații complete în timp real.
 • Întâlniri periodice informative cu reprezentanții A.P.I.A.
 • Afli despre cele mai noi și performante tehnologii agricole.

Poți beneficia de consultanță tehnică de specialitate.

3.CONDUCERE

Adunarea Generală este organul suprem de conducere al Asociației, care hotărăște asupra întregii activități a acesteia și este formată din membrii  înscriși sau împuterniciți ai acestora până la momentul întrunirii Adunării Generale.

Organele de conducere ale Asociaţiei sunt: Adunarea GeneralăComitetul Director, Președinte.

 • Preşedinte : Silviu Mihai – administrator SILCOMAR 2000
 • Vicepreședinte : Bogdan Sitaru – administrator ELSIT
 • Secretar : Adrian Georgescu– administrator ADIFLORA
 • Membru 1 : Cristian Moroianu – administrator PAJIŞTI INVEST
 • Membru 2 : Ştefan Moraru – administrator MORAR PAN COM

Consiliul Director este ales pe o perioadă de 2 ani de către Adunarea Generală cu excepția cazurilor de retragere (revocare) când se pot organiza alegeri la prima Adunare Generală;

Președintele coordonează Consiliul Director și reprezintă Asociația în relațiile cu terții.

4.CONTACT

ACCPT Ialomita

Strada Stejarului, nr.10,

Slobozia, Judet Ialomita

Cod postal: 920073

 

Secretariat:

Nicolae Florina Cristina

Telefon: 0735 860 717

E-mail: contact@accpt.ro