Asociația Producătorilor de Porumb din România a lansat în anul 2015, concursul „Porumbul de aur”, o competiţie deschisă exclusiv membrilor asociaţiei.

Obiectivul principal al concursului:

Dezvoltarea unei platforme de dialog şi formare tehnică pentru producătorii de porumb. Potenţialul de producţie al hibrizilor şi tehnologiile de cultivare folosite pentru diferite condiţii pedoclimatice reprezintă interesul general al asociaţiei.

REGULAMENT GENERAL DE PARTICIPARE:

  • SUPRAFAŢA de concurs : se va lua în considerare o suprafaţă de 10 ha, declarată de participant şi care este validată de o comisie formată din 2 membrii ai asociaţiei
  • RECOLTAREA : cu cel puţin 2 zile înainte de recoltare este anunţat reprezentantul asociaţiei desmnat pentru coordonarea concursului iar acesta trebuie să fie prezent fizic la recoltare
  • CATEGORII & TEHNOLOGII DE CULTIVARE: 2 categorii (irigat/neirigat)
  • Desemnarea caştigătorului/câştigătorilor va fi facută public şi acestuia i se va oferi Trofeul „Porumbul de aur”
  • Câştigătorul va beneficia de o campanie de promovare pe toată durata anului următor

Concursul „Porumbul de aur” se doreşte a deveni un instrument de comunicare între fermieri cu privire la cele mai eficiente tehnologii aplicate în cultura porumbului dar şi un mijloc de promovare al asociatiei şi, în special, a culturii de porumb care, în acest moment, ocupă cea mai mare suprafaţă cultivată din România.