Vinerea in ferma lui Daniel Donisei

O prezență discretă, domnul Daniel Donisei face agriculturaă de mulți ani în Ialomița și Calărași pe o suprafața considerabila de 3900 de ha.

Membru de vază al consiliului director al FAPPR, domnul Donisei marturisește ca a învățat agricultură de la socrul dumnealui, Ing. Alexandru Gheorghe, și apreciază că a învățat să facă agricultură temeinic, astăzi actualizându-se permanent pentru a putea duce la alt nivel cunoștințele dobândite.

Promovând o agricultură tehnologizată și eficientă, domnul Donisei este printre primii fermieri ce și-au dotat ferma cu programe de management, care i-au  ușurat și simplificat procesul de producție și de gestionare a resurselor.

Împartașește cu drag din experiențele dumnealui și atunci când vine vorba de agricultură, susține că este o „carte deschisă” pentru cei ce-și doresc să învețe.

În cadrul societații  pe care o conduce, Somalex Srl, face din acest an, o trecere spre agricultura conservativă, aplicând tehnologii ”minimum till” la culturile de toamnă și, de asemenea tot de anul acesta o suprafață de aproximativ 400  ha va fi irigată.

Într-un proces complex și continuu de investiții în utilaje performante și updatate, fermierul nostru se poate mândri cu un parc de utilaje impresionant. Iar dacă procesul de producție este asigurat de aceste utilaje, recoltele beneficiază și ele de un tratament special, societatea deținand de asemenea și un spațiu de stocare de peste 40.000 tone.

Domnul Donisei este, se pare, dovada clară că pentru a reuși în agricultură este nevoie de multe tool-uri, dar fără un manager vizionar cu o gândire progresistă, este dificil să atingi culmile succesului.

Felicitări!