Vinerea in ferma lui Adrian Tîrpe

Adrian Tîrpe este unul dintre acești fermieri avantgardiști: face agricultură din 2015, este tânăr și cu un entuziasm enorm pentru tot ce presupune acest domeniu.

Începutul a fost unul plin de provocări. A primit de la parinți 22 de hectare, cu care și-a fondat propria fermă: Târpe Production. Însă eforturile sale au fost răsplătite și în prezent a ajuns să conducă o exploatație de peste 500 de hectare.

Avantajele posibilitații irigării a peste 90% din suprafață reprezintă un atu enorm, iar Adrian a învatat să extragă toate aceste beneficii și să le pună la lucru în favoarea lui. Este preocupat de mediu și de agricultura sustenabilă, ferma sa aflându-se într-o conversie accelerată către agricultura regenerativă: din acest an 300 de hectare sunt terenuri destinate culturilor ecologice.

Și pentru că asta nu este tot, îl  putem lăuda în continuare pentru proiectele sale: produce porumb Waxy pentru fabrica de Amidon de la Țăndărei, majoritatea colaborărilor privind producerea de sămânță certificată sunt consolidate,  are parteneriate îndelungate, toate datorându-se faptului că Adrian este un bun strateg.

Are planuri mărețe, ferma sa a intrat într-un proces de digitalizare complexă, iar Adrian nu se oprește din a învața. A participat la numeroase cursuri ce îi oferă posibilitatea de a evolua pe toate palierele acestui domeniu, de la management la productie și până la procesare.

Scopul principal al activității pe care o desfașoară zilnic este acela de a restabili fertilitatea naturală a solului și de a eficientiza procesul de producție. Se mândrește cu faptul că este fermier, iar noi îl felicităm pentru devotamentul și pasiunea față de agricultură.