Preocuparea noastră: Grijă pentru sol

Activitatea în fermă începe cu grija pentru sol.

Sănătatea solului este esențială pentru pentru susținerea agriculturii și pentru promovarea bunăstării generale a mediului. Un sol sănătos asigură baza pentru creșterea plantelor, care, la rândul lor, sunt un element-cheie al unei producții optime.

Aectra a testat sinergia inovatoare dintre Ecofertil si BlackJak, care aplicate împreună suplimenteaza azotul din sol cu pana la 80kg de substanță activă la hectar.

Menținerea azotului în sol este una dintre componentele critice ale sănătății solului. Azotul este un nutrient vital, necesar pentru creșterea plantelor, iar o deficiență poate duce la o creștere întârziată, la reducerea randamentului culturilor și la alte efecte negative asupra producției agricole.

În mod obișnuit, resturile vegetale din sol se transformă, prin descompunere, în nutriție minerală. Prin utilizarea tehnologiei testate de Aectra, care constă în aplicarea a 3 l/ha de Ecofertil plus 2 l/ha de BlackJak, procesul de descompunere microbiană a resturilor vegetale este accelerat, ducând la transformarea acestora în surse semnificative de azot și la deblocarea fosfor. Prin sinergia celor 2 produse, se obține un surplus de azot în sol echivalentul consumului necesar pentru o producție de 2 tone de floarea-soarelui și 3 tone de porumb. Mai mult, s-a sesizat și o creștere de peste 25% a disponibilității de fosfor în sol.

Rezultatele combinației acestor produse se explică prin următoarele aspecte:

  • Acizii humici din BlackJak stimulează comunitățile de ciuperci din sol, accelerând astfel procesul de descompunere a resturilor vegetale;
  • Bacteria Bacillus Megaterium din Ecofertil transformă compușii intermediari în azot amoniacal;
  • Datorită acizilor humici din Blackjak, alte specii de bacterii din sol sunt activate, iar azotul produs în urma amonificării este transformat în azot nitric de aceste bacterii.CHART 1

Sinergia dintre BlackJak și Ecofertil generează cantități suplimentare de azot nitric și amoniacal, care conduc la creșteri semnificative ale sistemului radicular, biomasei aeriene și conținutului de clorofilă din plante.Toate aceste elemente sunt esențiale pentru o producție agricolă viitoare mult îmbunătățită.